Lichamelijk Welzijn

Chronische spierklachten therapie

Pijn in spieren wordt veroorzaakt door afvalstoffen (melkzuur). Dit ontstaat door spieren langdurig of overmatig te belasten, door ongewone inspanning, een kneuzing of een spierscheurtje. Dit geeft plotselinge rugklachten zoals Spit, ischias of spanningshoofdpijn. Maar het kan ook chronisch zijn zoals Frozen Shoulder, fibromyalgie of RSI. Wat belangrijk in deze behandeling is, is dat niet alleen de “probleem” spier wordt behandeld maar ook de spieren in de directe omgeving, de spieren die samenwerken met de probleem spier.
De behandeling wordt uitgevoerd door speciale massage technieken. Door het verbeteren van de doorbloeding wordt op die plek en rondom, de zuurstofvoorziening bevorderd. De spieren worden vanaf de buitenkant gestimuleerd waardoor de afvalstoffen worden afgevoerd en het lichaam wordt gezuiverd. Hierdoor wordt het energietransport in de spierweefsels hersteld. Deze behandeling vermindert en verlicht spierklachten, verbetert de gezondheid van spieren en versoepelt de gewrichten.


Cupping is een goede manier om energieblokkades op te heffen. De behandeling is geschikt voor o.a. rug-, schouder- en nekklachten en cellulitis. Cupping is een zuigtechniek waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. De werking is krachtig en effectief omdat de huid vacuüm wordt gezogen in de cup, hierdoor gaat de huid omhoog staan. Verklevingen en diepe spierknopen worden als het ware naar de oppervlakte gezogen waardoor blokkades worden opgeheven. Ook de afvalstoffen in je lichaam komen zo vrij en worden direct afgevoerd. De kracht van het vacuüm is sterk waardoor het meteen zorgt voor een goede stimulatie van de doorbloeding en de doorstroming van energie.

Cupping


Tok Sen

Hiervoor gebruik ik mijn discipline Tok Sen. Tok Sen is een eeuwenoude traditionele techniek uit Thailand waarbij een houten hamer en houten beitel worden gebruikt om de energie beter te laten stromen. Door het zachtjes slaan met de hamer op de beitel wordt het lichaam in beweging gebracht. Het lichaam bestaat uit ongeveer 70 procent water en door de trillingen van het slaan, wordt als het ware een rimpeling in het lichaam gemaakt. Gekristalliseerde afvalstoffen worden door de trillingen verbrijzeld waardoor deze in het bloed worden opgenomen en afgevoerd. Door het werken met de meridiaan lijnen over het hele lichaam, worden blokkades opgeheven. Hierdoor vindt er in het lichaam weer een volledige doorstroming van energie plaats.