DōTerra

DōTerra zijn etherische oliën van therapeutische kwaliteit. DōTerra is Latijn voor; Gift van de Aarde. Deze essentiële oliën gebruik ik voor groot aantal lichamelijke, emotionele en spirituele gezondheids- en wellness behandelingen. De planten, bomen en bloemen die worden gebruikt om deze oliën te maken, groeien op in een optimale bodem en bij optimale omstandigheden, daar waar ze van nature horen te groeien. Hierdoor wordt er essentiële olie van vervaardigd zoals de natuur bedoeld heeft. Er worden geen chemische middelen gebruikt tijdens het groeien of tijdens het verwerken van de oliën.

Essentiële oliën als natuurlijke ondersteuning voor jouw gezondheid

Artikel van (USDA) Agricultural Research Service over Essentiële oliën:

Essentiële oliën roept vaak de gedachten op van geurkaarsen en dag-spa’s. Maar hun voordelen buiten ontspanning zijn minder bekend. Essentiële oliën zijn uiteindelijk plantenextracten en deze worden gebruikt in ontelbare producten voor reiniging en persoonlijke verzorging. Ze worden ook in de voedingsindustrie gebruikt vanwege hun conserverende werking. De door voedsel overgedragen ziekteverwekkers worden vernietigd dankzij hun antimicrobiële, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Van verschillende oliën is ook aangetoond dat ze effectief een breed scala aan veel voorkomende gezondheidsproblemen behandelen, zoals misselijkheid en migraine. En naar een snel groeiend aantal onderzoeken blijkt dat ze ook krachtig genoeg zijn om menselijke kankercellen te doden.

Een handvol veelbelovende, real-life studies zijn uitgevoerd met mensen en dieren, al is het meeste onderzoek tot nu toe uitgevoerd in het laboratorium. Meer gecontroleerde proeven zijn vereist voordat een enkele van deze toepassingen beschikbaar zullen zijn voor het publiek. Ondertussen hebben wetenschappers opwindende resultaten geboekt.


AromaTouch Techniek

In deze discipline werken we met 8 verschillende DōTerra oliën.
De olie wordt langs de meridianen en op de betreffende contactpunten van ingewanden, op de rug en voeten aangebracht. Deze techniek heeft als doel om alle aandoeningen die door onze organen worden veroorzaakt weer in evenwicht te brengen. De AromaTouch techniek zorgt voor stressvermindering, versterking van het immuunsysteem, vermindering van ontstekingsreacties en homeostase.
Homeostase is het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam (zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te houden, ondanks de omgevingsinvloeden.


Bij Symphony of the Cells gebruiken we DōTerra oliën op de ruggengraat. In de ruggengraat liggen namelijk belangrijke zenuwvezels die ons brein met de rest van ons lichaam verbinden. De klachten en aandoeningen die hiervoor behandelt worden zijn divers. Zo kan het een algemene ondersteuning bieden, maar het werkt ook als ondersteuning van het immuunsysteem of als ondersteuning bij fysieke klachten.

Symphony of the Cells is een protocol van een aantal oliën. Deze zijn op elkaar afgestemd en toegespitst op de pijn (klacht) die aanwezig is in het lichaam. Afhankelijk van de ernst van de klacht kan er gekozen worden voor ondersteuning. Dit is een behandelingsprotocol van 3 à 4 keer per maand.

Bij ernstige klachten kan er worden gekozen voor een intensief behandelingsprotocol van 3 à 4 keer per week.

Symphony of the Cells


Wellness
consult

Tijdens dit consult gaan we kijken naar jouw gezondheidsuitdagingen en met welke producten we dit kunnen ondersteunen. Hierbij maak ik gebruik van de iTOVi scanner. De iTOVi scanner is een klein draadloos apparaatje dat elektronische frequenties naar je lichaam zendt en controleert op 273 punten (Bio Markers). De iTOVi scanner vergelijkt deze met de frequenties van de oliën en supplementen van een gebalanceerd mens. Vervolgens komt er een overzicht uit van de scan die laat zien waar een disbalans aanwezig is (fysiek en of emotioneel) en toont daarbij aanbevelingen. Dit wordt aangeven in 3 – 10 producten van essentiële oliën en of supplementen. Deze nemen we rustig door om vervolgens tot een advies te komen.