Hypnotherapie

Hypnotherapie is een bewezen effectieve therapievorm waarbij hypnose wordt gebruikt om bepaalde klachten te behandelen. Je kan hiermee jouw onderbewustzijn aanspreken en jouw gevoelens en klachten beter leren kennen. 

Hypnose is een natuurlijk fenomeen. Meerdere malen per dag brengen we onszelf in een staat van hypnose (bepaalde trancestaat), een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld dat je rijd in de auto en beseft dat je een heel stuk van je rit “kwijt” bent, Je bent zo verdiept in een boek of je favoriete serie dat je na drie keer roepen pas doorhebt dat iemand het tegen jou heeft. Het gebeurd je dus dagelijks en is een heel natuurlijk proces. 

Op het moment dat je in hypnose gaat ontspant het bewuste brein wat ervoor zorgt dat het onbewuste brein open staat voor suggesties. Je krijgt toegang tot informatie die in je onbewuste brein ligt opgeslagen. Zo kun je informatie naar boven halen en daar kun je problemen en trauma’s oplossen

In hypnose ben je volledig alert en aanwezig. Je kunt spreken, denken, horen, analyseren, liegen, iets afwijzen als je iets niet wilt. 

Hypnotherapie wordt door iedereen anders ervaren. Over het algemeen wordt het als ontspannend en prettig ervaren. Hoewel er soms onprettige herinneringen of trauma’s worden gevoeld. Het is zo dat daar de meeste verandering en heling kan plaatsvinden.

Yvonne Diersen

o6 23678669

Nibbelinklaan 8, Sinderen

Kvk 65169425