Walking in Nature each day, keeps the doctor away

 

Officieel is de tekst anders, maar ook dit is zeker waar. Elke dag, of in ieder geval zeer regelmatig even een rondje door de natuur doet een heleboel goed voor je gezondheid. De beweging op zich is al goed voor je bloedsomloop, je spieropbouw, orgaanfunctie en om afvalstoffen af te voeren. Het inademen van de schone lucht verhoogt je zuurstofgehalte in je bloed. En zuurstof is zo noodzakelijk voor je lichaam. Kankercellen kunnen niet leven in zuurstofrijke gebieden, om maar gelijk iets groots en ernstigs te noemen.

Daarbij is het zo dat: Walking in Nature each day, keeps the psychiatrist away.

Ik zie veel mensen wandelen of hardlopen met oordoppen in. En dat vind ik nou zo jammer. Want door de oordoppen, en daarmee de muziek die erdoor te horen is, sluit je een heleboel van je omgeving uit. En juist het openen voor de schoonheid van de natuur doet zoveel goed voor je mentale en emotionele gezondheid. Doordat je de vogels hoort zingen, word je je bewust van de mooie kleuren van de bomen, ruik je de frisse boslucht. Je bewustzijn word meer bewust-zijn. Je stelt je meer open en daardoor komt er letterlijk en figuurlijk ruimte in je denken en je voelen.

En het allermooiste is om met je blote voeten op de aarde te staan. Er is geen betere manier dan dat om te ‘ontstressen’. Veel ‘welvaartziektes’ zijn ontstaan nadat de mens op rubberzolen zijn gaan lopen. Is je dat wel eens opgevallen? Regelmatig (eigenlijk altijd) blote voeten contact met de aarde, met moeder aarde is heel gezond.

8 Shares