Conceptie, tijd in de baarmoeder en geboorte hebben impact in je verdere leven.

Natuurlijk kun je er niet altijd alles aan doen. “Het leven gebeurt je, terwijl je andere plannen maakt” is zo’n mooie spreuk daarover.
In onze Coach4all opleiding waar ik in 2008 mijn diploma voor mocht ontvangen werkten we al met welk impact de conceptie, de zwangerschap, de geboorte op het leven heeft.. Hoeveel we meedragen van dat aller eerste begin. Welke kenmerken en/of kwaliteiten eruit kunnen voortvloeien.

Waar ik uit eigen ervaring over kan spreken is bijvoorbeeld de tweelingmanifestatie, wat ook in dit gebied hoort. Vele zwangerschappen (exacte cijfers zo even niet bij de hand) starten als een tweeling. Vrouwen die in de veronderstelling zijn dat ze mogelijk zwanger zijn, maar dan toch nog een menstruatie hebben om vervolgens toch via de berekening van de vroedvrouw een maandje bij op kunnen tellen kan mogelijk duiden op een tweelingmanifestatie. Misschien kun je je voorstellen dat dit een enorme impact heeft op het kindje dat wel geboren word.

Om een paar kenmerken te noemen die hier bij horen zijn:

– Voelen zich afgesplitst, niet compleet, missen iets of iemand
– onbestemd heimwee gevoel
– zijn afhankelijk van anderen maar laten dit niet blijken. hebben (onbewust) de overtuiging dat ze het toch alleen moeten doen
– hebben geen vertrouwen in anderen
– beoordelen zichzelf, het kan altijd beter
– en zo zijn er nog een heel aantal op te noemen.

Maar ze kunnen daardoor ook prachtige kwaliteiten ontwikkelen:
– zijn daadkrachtig
– hebben grote werklust
– enorme organisatietalent
– groot empathisch vermogen
– bieden mensen veiligheid

om ook hier maar een paar te noemen.

Daarbij zijn voor alle soorten geboortes kernkwaliteiten en kenmerken te benoemen.

En dit gaat alleen dan nog maar over het stukje geboorte. Wat als je hier de conceptie en de zwangerschap bij rekent. Hoe was de conceptie, was het een daad van liefde? was het een verkrachting? of alles wat er maar tussenin kan zitten, hoe was de energie op dat moment. Was je moeder blij toen ze ontdekte zwanger te zijn, of misschien wel helemaal niet. Hoe waren de emoties van je moeder… was ze blij, onzeker, verdrietig. Voelde je je wel of niet veilig in moeders buik.

Wat was het eerste dat je hoorde toen je geboren was.

Al die dingen kunnen zich uiten in een (onbewust) gedrag of gevoel. Schuldgevoelens, onzekerheid, faalangst om ook hier er maar een paar te noemen.

Misschien kwam de zwangerschap voor jou ouders helemaal niet uit en heb je je altijd schuldig gevoeld, ook al hebben ze je altijd verteld dat je heel welkom was/bent… om maar een voorbeeld te geven hoe het gegaan zou kunnen zijn.

Zou het niet fijn zijn als je meer van kenmerken naar kwaliteiten kunt gaan? Dat je vrij kunt zijn van schuldgevoelens, onzekerheden, faalangsten, hechting- of verlatingsangst of andere emoties en patronen die je belemmeren.
Dat je vrij kunt zijn en je eigen potentieel volledig kunt benutten.

 

17 Shares